15è. aniversari (1999 - 2014)
 
 

Obres

El juego del ángel

La Barcelona dels anys 10, amb grans mansions i carrers foscos per on el protagonista s'interna deixant enrere una sorollosa ciutadella de cabarets, bars, music halls i locals de difícil definició amb què els anys de la Gran Guerra europea havien sembrat la ciutat. Una època de pistolerisme: bombes que deixaven trossos de cossos tremolant i fumejant en els carrers del Raval.
I després la Barcelona dels anys 20, en els quals els sis anys de la dictadura del general Primo de Rivera havien portat una calma verinosa i tèrbola.
 Recrea l'estil dels vells serials i alhora incorpora humor, així com diàlegs tallants .

 El Cementiri dels Llibres Oblidats, al que s'accedeix per l’ Arc del Teatre. Diferents escenaris del Raval, la Ribera, la zona alta de Barcelona, la Carretera de Vallvidrera, Parc de la Ciutadella, la comissaria de Via Laietana, l'església de Santa Anna, la platja del Bogatell, on viu la Bruixota del Somorrostro… i l'antiga redacció i tallers de La Vanguardia, on David Martin va a buscar al seu antic sotsdirector perquè li proporcioni unes informacions que necessita per a seguir la seva investigació. Allí, després de passar una gran sala de lectura envoltada de vitrines de vidre, repositori de la biblioteca secreta del diari, veu la rotativa, que semblava un encreuament entre una monstruosa locomotora de vapor i una màquina de fabricar llampecs. I hi ha també una breu però decisiva escapada a una Puigcerdà coberta de neu, amb el seu llac glaçat.

Tornar