Documentació
Sierra i Fabra obté el Néstor Luján amb la història d'una família obrera
La pell de la revolta, del polifacètic i prolífic escriptor Jordi Sierra i Fabra (Barcelona, 1947), ha obtingut el premi Néstor Luján de novel.la històrica, convocat per Columna. El guardó està dotat amb 6.000 euros. L'obra, una saga obrera a la Catalunya de principis del segle XX, arrenca d'un fet real, "el fet de la pell", del qual es van fer ressò els diaris del moment. Va ser el 1905 quan un dels nens que treballaven a la Colònia Güell va patir greus cremades. Tots els estaments socials van acudir a la crida del capellà de la fàbrica i van donar part de la seva pell per poder salvar el nen. El noi va passar a dir-se popularment Pepet el de la pell i va morir als 35 anys. Sierra i Fabra va assegurar que és una de les ocasions en què "obrers, església i poder econòmic es van unir per primera vegada". La novel.la guardonada segueix la història d'una família obrera vinculada a aquell fet, ja que un dels germans decideix donar la seva pell i un altre no, i es tanca amb els fets de la Setmana Tràgica de Barcelona.
GESTAT A LA PATAGÒNIA
L'escriptor va explicar que li venia de gust escriure novel.la històrica després de la trilogia El temps de l'oblit. Viatger intrèpid, va establir les línies principals de la novel.la a la Patagònia.
L'autor, que ha publicat 269 llibres --molts d'ells de temàtica juvenil i musical-- i ha rebut amb aquest 20 premis de diferent envergadura, ha anunciat la posada en marxa de la Fundació Sierra i Fabra per ajudar els nens que volen ser escriptors. L'activitat anirà acompanyada d'un premi, recolzat per Ediciones SM, destinat a escolars menors de 18 anys i que s'entregarà el 2006.
Sierra i Fabra, que també anirà a la Fira de Guadalajara, convidat pel Gremi d'Editors d'Espanya, va lamentar que la literatura infantil i juvenil no estigui representada en la delegació catalana.
Tornar